Zakiszacze i konserwanty
W naszej ofercie znajda państwo całą gamę preparatów do zakiszania BonSilage firmy Schaumann, które charakteryzują się:
- najwyższą koncentracja mikroorganizmów w preparacie
- opatentowanym składem
- szybkim obniżeniem pH zakiszanego materiału
- zachamawaniu niekorzysnych procesów fermentacyjnych
Kompleksowa usługa konserwacji wilgotnego ziarna kukurydzy i zbóż za pomocą mieszaniny kwasów organicznych Shaumasil SupraNK. Gwarantujemy fachowe doradztwo i wykonanie usługi za pomocą profesjonalnego sprzętu. Zaletami tej metody konserwacji jest:
- zabieg na miejscu w gospodarstwie
- brak start masy ziarna
- ochrona przed szkodnikami magazynowymi
- brak konieczności stosowania dodatkowego zakwaszacza do pasz
- nieagrasywny ldla metalowych narzędzi
Preparat bakteryjny przeznaczony do zakiszania różnych gatunków roślin
- poprawia smakowitość i trwałość kiszonki
- przyspiesza proces kiszenia i hamuje rozwój drożdzy
- szczepy bakterii pochodzące z Polskiego ekosystemu
- bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie
- nie powoduje korozji maszyn i jest przyjazny dla środowiska
Preparat bakteryjny przeznaczony do zakiszania pasz objętościowych dla bydła
- ukierunkowuje procesy fermentacji (przyspiesza konserwacje)
- zwiększa stabilność kiszonki
- poprawia smakowitość kiszonki (zwiększa pobranie suchej masy kiszonki przez krowy)
- poprawia strawność i zmniejsza straty składników pokarmowych i suchej masy
- hamowanie rozwoju pleśni i drożdzy
- poprawa stabilności tlenowej kiszonki
Preparat biologiczny lub chemiczny do sporządzania kiszonek dla bydła firmy Sano. Zaletami tych produktów są:
- szybkie obniżenie pH kiszonki
- zachamowanie rozwoju pleśni i szkodliwych bakterii
- ograniczenie strat w procesie zakiszania
- zwiększenia stabilności kiszonek
- możliwość kiszenia traw i lucerny